Over ons

Ons team

Remy

Eigenaresse/ Pedagogisch coach / Aandachtfunctionaris

Peter

Eigenaar / Boer

Lianne

Pedagogisch medewerkster

Anne

Pedagogisch medewerkster

Marloes

Pedagogisch medewerkster

Yvonne

Pedagogisch medewerkster

Ilse

Pedagogisch medewerkster

Ester

Pedagogisch medewerkster / Aandachtfunctionaris

Nancy

Pedagogisch medewerkster

Denise

Pedagogisch medewerkster / Aandachtfunctionaris / Planning

Sandra

Pedagogisch medewerkster

Ilona

Pedagogisch medewerkster

Anke

Pedagogisch medewerkster

Marleen

Pedagogisch medewerkster

Selle

Pedagogisch medewerkster

Merel

Pedagogisch medewerkster

Juultje

Pedagogisch medewerkster

Marieke

Pedagogisch medewerkster

Lieke

Pedagogisch medewerkster

Marie

Pedagogisch medewerkster

Onze visie

Bij Betsie Boe bieden we opvang aan kinderen in een groene, natuurlijke omgeving met ruimte, rust en respect waardoor kinderen veilig kunnen spelen en ontwikkelen. Kinderen mogen zich in hun eigen tempo ontwikkelen tot een sociaal en zelfstandig individu.

De agrarische omgeving sluit aan bij de belevingswereld van het jonge kind. Door goed te kijken en te luisteren naar de interesses van het kind, kunnen we nieuwe ervaringen en activiteiten aanbieden. De buitenlucht, dagelijkse verzorging van dieren en een kijkje bij de werkzaamheden op en rond de boerderij zullen veel extra’s toevoegen in de ontwikkeling van de kinderen. 

We vinden het belangrijk dat kinderen zich thuis voelen in een stabiele en liefdevolle omgeving. We werken daarom ook zoveel mogelijk met vaste pedagogisch medewerksters op een groep. Benieuwd naar onze binnenruimtes? Neem dan een kijkje bij de sfeerimpressie van onze groepen.

Onze buitenruimte is aantrekkelijk en uitdagend ingericht voor kinderen maar biedt tegelijk ook veiligheid en geborgenheid. Zo bevinden zich er hoekjes en struikjes waar kinderen achter kunnen spelen. Met natuurlijke materialen, beplanting, zand, water en niveauverschillen is er een uitdagende speelruimte die de fantasie prikkelt. Er zijn ook volop mogelijkheden om nieuwe ervaringen op te doen en kinderen kunnen zelf hun grenzen opzoeken. Een keer vallen of jezelf stoten hoort daarbij. Ook daagt onze buitenruimte kinderen uit om samen te werken en te spelen. 

In de tuin is ook een ‘buiten-slaapkamer’ aanwezig waar de buitenbedjes staan. De buitenbedjes zijn er voor kinderen die het prettig vinden om hierin te slapen. Door de frisse buitenlucht en de natuurlijke, niet-ritmische geluiden van de natuur, kunnen de kinderen hier fijn en veilig slapen. Kinderen die buiten slapen worden aangekleed, passend bij de buitentemperatuur. 

Over Peter en Remy

Peter

Als jongste van het gezin, ben ik geboren en getogen op deze boerderij. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Nadat ik een aantal jaren als consultant had gewerkt, ben ik 2010 weer gaan werken op het melkveebedrijf van mijn ouders. In 2013 heb ik de stap gezet om het bedrijf over te nemen. Inmiddels wonen en werken we hier met veel passie en plezier aan ons melkveebedrijf en Betsie Boe. 

Remy

Van jongs af aan wist ik dat ik met jonge kinderen wilde werken. Na het afronden van de PABO in 2005 ben ik gaan werken in het basisonderwijs, waar mijn hart vooral lag bij het jonge kind. Een kind helpen groeien en steeds een stapje vooruit helpen in zijn of haar ontwikkeling, daar groei ik zelf ook van. 

Betsie Boe

Hoe mooi zou het zijn als we onze beide passies kunnen combineren? Regelmatig zagen we hoe kinderen van familie en vrienden genoten van de bezoekjes aan de boerderij. We willen kinderen graag iets meegeven over waar het voedsel vandaan komt, hoe je voor dieren kunt zorgen en kunt leren van en over de natuur. Vanuit deze gedachten is Betsie Boe ontstaan.
Ook onze visie over de ontwikkeling van kinderen heeft overeenkomsten met hoe we op de boerderij de dieren en gewassen laten groeien. We geven de planten op tijd water om ze te laten groeien of voegen af en toe een beetje mest toe. We oogsten de maïs pas als deze rijp is. Bij kinderen kijken we ook wat ze nodig hebben om ze te laten groeien in hun ontwikkeling. Dit voegen we toe of bieden we aan. We nemen de dag zoals deze komt en passen ons ritme daarop aan. Bij Betsie Boe krijgen alle kinderen natuurlijk de ruimte om te groeien.